حمدالله صالحی

استاد

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/12/13

حمدالله صالحی

دانشکده علوم / گروه فیزیک

رساله های دکتری

  1. بررسی ویژگی‌‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی و ترموالکتریکی کلکوژنیدهای سه‌تایی(X=Cu, Ag) X2SiS3 در حالت انبوهه و نانو با استفاده از نظریۀ تابعی چگالی
    مریم عزیزی 782
  2. بررسی ویژگی های ساختاری، الکترونی، اپتیکی و اثر ناخالصی بر ترکیبSbNSr3
    نرگس السادات موسوی نژاد 779
  3. بررسی نظری رفتارگذار فاز ذرات بلور مایع لیوتروپیک محدود بین دو دیواره
    سکینه میزانی 778
  4. مطالعۀ ابتدا به ساکن ویژگی‌های ساختاری و الکترونی ترکیب Si2BN و ساختارهای ناهمگون آن.
    زهره جاودانی 778
  5. مطالعۀ ابتدا به ساکن ویژگی‌های ساختاری، الکترونی ومغناطیسی ساختارهای انبوهه و نانو-سطح عایق‌های توپولوژی سه‌تایی بر پایۀ قلع
    ناصر ابراهیمی 776
  6. بررسی ویژگی‌های الکترونی، ساختاری ، اپتیکی و ترموالکتریکی ترکیبات در حالت انبوهه و سطح با استفاده از اصول اولیه
    روح الله زارع حسن آباد 774

     در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی و ترموالکتریکی کلکوژنیدهای سه‌تایی پایه مس در فاز ارتورومبیک در حالت انبوهه و برخی از خواص سطح این ترکیبات بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش امواج تخت تقویت شده خطی با پتانسیل کامل(FP-LAPW) و روش شبه‌پتانسیل، در چارچوب نظریه تابعی‌ چگالی و با استفاده از بسته‌های محاسباتی Wien2k و کوانتوم اسپرسو انجام شده است. در روش شبه‌پتانسیل، شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده با شرایط بار پایسته و فوق ‌نرم ، تابعی تبادلی- همبستگی آن‌ها از نوع GGA(PBE) می‌باشد. ویژگی‌های ساختاری از جمله ثابت‌های شبکه، مدول حجمی و تراکم پذیری حجمی این ترکیبات محاسبه شده و با مقادیر تجربی مقایسه شده است. وجود گاف نواری در برخی از این ترکیبات دلیلی بر نیم‌رسانا بودن آن‌ها می‌باشد. با بررسی در راستای x برای ترکیب که با استفاده از تقریبGGA+U محاسبه شده است، مشاهده می‌شود که در برخی از نقاط بازه انرژی مورد نظر، دارای مقداری منفی می‌باشد، بنابراین در این محدوده انرژی هیچ موجی در ترکیب منتشر نمی‌گردد. برای ترکیب در محدوده انرژی کمتر از 9/4 الکترون‌ولت مثبت است. نمودار ضریب جذب ترکیب در راستاهای مختلف بیان‌گر این است که ضریب جذب در انرژی‌های 08/10، 19/11 و 34/11 الکترون‌ولت به‌ترتیب در راستاهای x، y و z بیشینه و لذا در این انرژی‌ها بلور هیچ شفافیتی از خود نشان نمی‌دهد. نتایج حاصل از پراکندگی فونونی نشان می‌دهد که عدم وجود فرکانس‌های فونونی منفی دلیلی بر پایداری این ترکیبات است. ترکیب دارای یک گاف فرکانسی در حدود 100 هرتز است که از آن می‌توان به عنوان یک فیلتر مکانیکی استفاده نمود. ویژگی‌های ترمودینامیکی محاسبه شده برای این ترکیبات در فاز ارتورومبیک با استفاده از تقریب GGA+Uشامل ظرفیت گرمایی ویژه در حجم ثابت، آنتروپی و انرژی آزاد هلمهولتز می‌باشد که با نتایج تجربی سازگاری و هم‌خوانی دارد. سطوح این ترکیبات در راستای (001) با سه برابر تعداد لایه ها با خلا 15 آنگستروم و با استفاده از تقریب GGA+U بررسی شده است. هم‌چنین نتایج تابع کار نشان می‌دهد که با افزایش عدد اتمی x در ترکیبات تابع کار کاهش و با داده‌های به‌دست آمده از نمودار انرژی پتانسیل الکتروستاتیکی مطابقت دارد. نتایج محاسبات ساختار نواری سطوح این ترکیبات بیان‌گر این است که وجود پیوندهای آویزان سطحی باعث از بین رفتن گاف نواری مربوط به سطوح واهلش یافته این ترکیبات شده است. ضریب شکست و قله تابع اتلاف این ترکیبات در حالت سطح نسبت به حالت انبوهه کوچک‌تر می‌شوند. محاسبات ابتدا به ساکن نشان می‌دهد که ترکیب در حالت‌های انبوهه و سطح فلز است.

     


  7. اعتبارسنجی قانون ویدمان- فرانتس در ابررساناهای دانه ای در نزدیک و دور از دمای بحرانی
    یوسف وند-احمد 774
    در این پایان¬نامه اعتبار قانون ویده‌مان-فرانتس در یک ابررسانای موج–s دانه¬ای در حضور ناخالصی‌های کوچک بررسی می‌شود. با استفاده از معادله دایسون و روش تابع گرین، ابتدا کوپرون (راس ناخالصی) و انتشارگر افت‌وخیز ابررسانایی محاسبه و سپس، از روش فرمول کوبو و نمودارهای فاینمن، سه سهم متمایز چگالی حالت‌ها، مکی-تامسون و آسلامازوف-لارکین برای رسانندگی گرمایی محاسبه می‌شوند. محاسبات نشان می‌دهد که افتوخیزهای رسانندگی به‌طور متفاوتی به تونل‌زنی بستگی دارند؛ که دلیل آن ماهیت متمایز این سهم‌ها می‌باشد. هم‌چنین در این مطالعه، ترابرد الکتریکی و گرمایی در یک سامانۀ ابررسانای دانهای در سه بعد در حد رسانش تونلزنی بزرگ بررسی می‌شود. در این حد می‌توان از آثار جای‌گزیدگی ضعیف و برهم‌کنش کولنی چشم‌پوشی نمود. با توجه به محاسبات مربوط به رسانندگی الکتریکی و رسانندگی گرمایی، در محدوده دمایی نزدیک و دور از دمای بحرانی، قانون ویده‌مان-فرانتس در این دو بازه مورد بررسی قرار می‌گیرد. نشان داده می‌شود که تونل‌زنی بین دانه‌ها در دماهای نزدیک دمای بحرانی نسبت به دماهای دور از دمای بحرانی، موثرتر است و انحراف از قانون ویده‌مان-فرانتس در محدوده دماهای پایین نسبت به دماهای بالا مشهودتر است و با کارهای صورت گرفته توسط دیگران در توافق است.
  8. بررسی خواص ساختاری، الکترونی و مغناطیسی نانوساختارهای (AgGaX2 (X=S, Se, Te با استفاده از نظریۀ تابعی چگالی
    الهام گردانیان 774

    در این پایان¬نامه خواص ساختاری، الکترونی و اپتیکی ترکیب¬های AgGaX2(X=S,Se,Te) در حالت انبوهه و نانولایه در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی و روش امواج تخت بهبودیافتۀ خطی با پتانسیل کامل (FP-LAPW) و با نرم¬افزار Wien2k محاسبه شده است. برای بررسی خواص ساختاری این ترکیب¬ها، ثابت¬های شبکه، مدول حجمی و انرژی همدوسی محاسبه شده¬اند. هم چنین برای بررسی خواص الکترونی و مغناطیسی این سه ترکیب، چگالی حالت¬های کل برای اسپین بالا و پایین، ساختار نواری، چگالی حالت¬های جزیی و چگالی ابر الکترونی رسم شده¬اند. نتایج به¬دست آمده نشان می¬دهد که هر سه ترکیب نیم¬رسانا دارای گاف مستقیم در نقطۀ Γ می¬باشد. با توجه به چگالی ابر الکترونی و چگونگی توزیع ابر الکترونی در اطراف اتم¬ها، نوع پیوند کووالانسی است. با بررسی خواص اپتیکی هر سه ترکیب، سهم موهومی و حقیقی تابع دی الکتریک، ضریب شکست، ضریب خاموشی، بازتابندگی و تابع اتلاف بررسی و گاف اپتیکی این ترکیب¬ها محاسبه شده¬اند. با توجه به نتایج به¬دست آمده روند تغییر ضریب شکست، ضریب خاموشی و بازتابندگی شبیه به هم می¬باشند. قلۀ اصلی تابع اتلاف انرژی در ترکیب¬های AgGaS2، AgGaSe2 و AgGaTe2 به ترتیب در طول موج¬های 56/16، 92/21 و 14/22 نانومتر می¬باش نانولایه¬های این سه ترکیب در راستای [112] بررسی و با تغییر نوع اتم¬های روی سطح، دو نوع مختلف از نانولایه¬ها شبیه سازی شده¬اند. برای بررسی خواص ساختاری، انرژی همدوسی برای ضخامت¬های دوم تا ششم نانولایه¬های هر سه ترکیب محاسبه و نتایج بیانگر این است که برای همۀ ضخامت¬ها در هر سه ترکیب، انرژی همدوسی نانولایه¬ها از انرژی همدوسی حالت انبوهه کمتر است، بنابراین نانولایه¬ها از حالت انبوهه ناپایدارتر هستند. دلیل این ناپایداری، ایجاد پیوندهای آویزان در نانوساختارها پس از برش آن¬ها از حالت انبوهه است. در نانولایه¬های بررسی شده، با افزایش ضخامت، تعداد پیوندهای آویزان ثابت است در حالی¬که تعداد کل اتم¬ها افزایش می¬یابد به همین دلیل انرژی همدوسی نانولایه افزایش می¬یابد و ساختارها پایدارتر می-شوند. هم¬چنین چگالی حالت¬های الکترونی کل برای اسپین بالا و پایین در هر دو نوع نانولایۀ ترکیب¬های AgGaX2(X=S,Se,Te) رسم و نتایج بیانگر غیرمغناطیسی بودن نانولایه¬ها است. علاوه بر این، ساختار نواری نانولایه¬های پنجم و ششم هر دو نوع نانولایه برای هر سه ترکیب رسم شده¬ است. همۀ نانولایه¬ها، نیم¬رسانا می¬باشند و گاف نواری همۀ نانولایه¬ها در هر دو نوع، از گاف حالت انبوهه کم¬تر است و با افزایش ضخامت، گاف نواری کاهش می¬یابد اما برای ضخامت ششم، این گاف افزایش می¬یابد و این نتیجه با انتظار مورد نظردر توافق است زیرا انتظار داریم که با افزایش ضخامت نانولایه¬ها، گاف نواری به گاف حالت انبوهه نزدیک شود. علاوه بر این، تابع کار برای هر دو نوع نانولایه محاسبه و نتایج نشان می¬دهد که این پارامتر با تغییر اتم X در ترکیب¬های AgGaX2(X=S,Se,Te) برای هر ضخامت، کاهش می¬یابد. کاهش تابع کار بیانگر این است که ایجاد سطح در صفحۀ (112) این ترکیب¬ها با افزایش شعاع اتمی آنیون آسان¬تر می¬شود. هم¬چنین با افزایش ضخامت نانولایه¬ها، مقدار تابع کار در هر سه ترکیب، کاهش می¬یابد. لذا نتایج به¬دست آمده با دیگر نتایج تجربی موجود سازگاری خوبی دارد.


  9. بررسی ابتدا به ساکن آثار اتصال نانوساختارهای برخی فلزات نجیب بر روی گرافین
    محمد معدلی 773

    در این پایان‏نامه، جذب سطحی نانوساختارهای فلزات نجیب (مس، نقره، و طلا) بر روی صفحۀ گرافین با استفاده از اصول اولیه و بستۀ محاسباتی کوانتوم اسپرسو مورد مطالعه قرار گرفته است. محاسبات در دو حالت جذب سطحی زنجیرۀ فلزات نجیب بر روی گرافین و جذب سطحی گرافین بر روی سطح (111) فلزات نجیب انجام شده است. خواص الکترونی و ساختاری سامانۀ مرکب به ویژه تغییرات نقطۀ دیراک، در اثر برهم‏کنش‏های حاصل از جذب در فصل مشترک، بررسی شده است. جذب زنجیره بر روی گرافین تک‏لایه به‏کمک تقریب‏های LDA، PBE، PBE-D2، vdW-DF، و vdW-DF2B86R انجام شد. نتایج PBE تقریباً هیچ‏گونه جذبی را نشان نمی‏دهد، در حالی که LDA جذب ضعیفی را نشان می‏دهد. استفاده از تصحیح نیمه‏تجربی برای تقریب PBE نتایج را بهبود بخشیده و به نتایج LDA نزدیک می‏کند. به طور مشخص، فاصلۀ جذب در توافق خوبی با LDA است. همچنین تقریب‏های ابتدا به ساکن وان در والس نیز نتایج PBE را به‏خصوص در رابطه با انرژی جذب به نتایج LDA نزدیک می‏کنند. سازوکار جذب در فصل مشترک زنجیره- گرافین به‏صورت جذب فیزیکی است. نتایج حاصل از چگالی بار این سازوکار را تایید می‏کند. تمام تقریب‏های مورد استفاده برای هر سه فلز، آلایش گرافین با حفره را پیش‏بینی می‏کنند و تنها جذب مس بر روی گرافین تحت تقریب LDA سبب آلایش گرافین با الکترون می‏شود. ارزیابی این نتیجه با داده‏های مربوط به تابع کار نشان می‏دهد که مدل شوتکی- مات در این فصل مشترک به شکست می‏انجامد. علاوه بر آلایش نقطۀ دیراک با حفره (یا الکترون)، بازشدگی اندکی به واسطۀ از بین رفتن تقارن مشاهده شد که این بازشدگی در مورد مس و طلا با استفاده از تقریب LDA حدود meV 80 به دست آمده، اما مقدار بازشدگی برای نقره قابل صرف‏نظر کردن است. این بازشدگی در وضعیتی رخ می‏دهد که شکل مخروطی نقطۀ دیراک تغییر نمی‏کند.
    پیش‏بینی‏های محاسباتی برای جذب سطح (111) فلزات نجیب بر روی صفحۀ گرافین، بر خلاف اندازه‏گیری‏های تجربی، هیچ‏گونه تغییری در نقطۀ دیراک نشان نداده است. بنابراین، برای بررسی اثر زیرلایه، سامانه‏ای شامل شش لایۀ نیکل، یک لایۀ فلز نجیب و گرافین تک‏لایه (G/NM(111)/Ni(111)) مورد بررسی قرار گرفت. حضور زیرلایه سبب بازشدگی در نقطۀ دیراک شد که منطبق با نتایج تجربی دیگران است. جذب در فصل مشترک فلز- گرافین و فصل مشترک فلز- فلز به‏ترتیب به‏صورت فیزیکی و شیمیایی رخ می‏دهد. این نتیجه منطبق با شکل‏گیری پیوند بین فلز نجیب و نیکل است، درحالی‏که اختلاف چگالی بار در فصل مشترک فلز- گرافین پس از جذب، تاییدی بر وجود دوقطبی‏های لحظه‏ای و جذب فیزیکی است. نتیجۀ به‏دست آمده از بررسی انرژی کل بیانگر جفت‏شدگی ضعیفی از نوع پادفرومغناطیس بین زیرلایۀ نیکل و تک‏لایۀ فلز نجیب است، به‏طوری‏که از خاصیت تبادلی نیکل می‏کاهد. بررسی چگالی حالت‏ها نشان دهندۀ آن است که نظم ایجاد شده یک پادفرومغناطیس ایده‏آل نبوده و فری‏مغناطیس است.
     


  10. بررسی ساختار نواری بلورهای فونونی دو بعدی با شبکه ی مارپیچی و سه بعدی با شبکه ی سه گوشی.
    ماهرخ آریادوست 772

    در این پایان¬نامه، ساختار نواری بلورهای فونونی دو و سه بعدی، با استفاده از روش بسط موج تخت و تفاضل محدود در حوزه زمان، مورد محاسبه و مطالعه قرار می¬گیرد. به¬دلیل اهمیت عامل ساختار در روش بسط موج تخت، ابتدا رابطه تعمیم یافته آن را برای میله¬هایی با سطح مقطع چند ضلعی منظم محاسبه و سپس با استفاده از آن، ساختار نواری بلورهای فونونی دوبعدی با شبکه مربعی را برای میله¬های نیکل با سطح مقطع چند ضلعی منظم در زمینه اپاکسی محاسبه می¬کنیم. نتایج نشان می¬دهند در حالتی که سطح مقطع میله¬ها مربعی باشد، برای هر دو مد مرکب و z ، پهنای گاف نواری مطلق نسبت به¬دیگر حالت¬ها بیشتر خواهد شد. در بخش شبه بلورهای فونونی دوبعدی با شبکه مارپیچی، ضرایب انتقال با روش تفاضل محدود در حوزه زمان محاسبه می¬شود. نتایج نشان می¬دهند که با افزایش تعداد استوانه¬ها درون ساختار تا 50 استوانه، بیشینه ضریب انتقال در راستاهای r و ، در بسامد¬های بالاتری مشاهده می¬شوند و در بسامد¬های کمتر از 1 کیلوهرتز، انتقال امواج درون این بلور بسیار ضعیف است. هم¬چنین با افزایش یا کاهش زاویه واگرایی نسبت به¬ متوسط طلایی، بیشینه ضریب انتقال شعاعی و زاویه¬ای در بسامد¬های پایین¬تری مشاهده می¬شوند. بر اساس این نتایج، ساختار شبه¬بلور فونونی با 50 استوانه و زاویه واگرایی برابر با متوسط طلایی، مناسب¬ترین ساختار برای کاهش شدت امواج در ناحیه بسامدی فروصوت (زلزله) و صوت (شنیداری) می¬باشد. در بررسی ساختار بلورهای فونونی سه بعدی برای دستگاه سه¬گوشی، شامل سه شبکه رومبوهدرال(I)، رومبوهدرال(II) و هگزاگونال، ابتدا محاسبات ساختار نواری، چگالی حالت¬ها و سطوح هم¬بسامد با روش بسط موج تخت انجام می¬شود. نتایج محاسبات ساختار نواری شبکه رومبوهدرال(I)، یک گاف نواری مطلق با پهنای 0220/0 را نشان می¬دهد که این پهنا برای زاویه شبکه 27/1 رادیان تشکیل می¬شود. هم¬چنین از بررسی انتشار موج در صفحات مختلف این شبکه، می¬توان نتیجه گرفت که پهن¬ترین گاف مطلق در صفحه و با کوچکترین زاویه شبکه تشکیل می¬شود. علاوه براین، سطوح هم¬بسامد بلور فونونی سه بعدی با شبکه رومبوهدرال(I) در راستای ، شکست منفی را حول نقطه در بسامد حدود 3800/0 نشان می¬دهد. علاوه براین، محاسبات ساختار نواری شبکه رومبوهدرال(II)، نشان می¬دهند که مناسب¬ترین زاویه شبکه رومبوهدرال(II) برای ایجاد پهن¬ترین نوار ممنوعه بسامدی، 9/1رادیان و با کسر پرشدگی 05/0 می¬باشد. تحت این شرایط ساختاری، گاف نواری مطلق با پهنای 0220/0 تشکیل خواهد شد. هم¬چنین سه نوار اول در تمام راستاها به¬جز اطراف نقطه ، تخت و هموارند؛ بنابراین سرعت گروه در این راستاها تقریباً صفر است. هم¬چنین از بررسی انتشار موج در صفحات مختلف این شبکه، می¬توان نتیجه گرفت که پهن¬ترین گاف نواری کامل در صفحه و برای زاویه شبکه برابر با 23/2 رادیان تشکیل می¬شود. هم¬چنین در این شبکه، تغییر زاویه شبکه روی بسامد¬هایی که در آن¬ها شکست منفی رخ می¬دهد، تاثیری نمی¬گذارد. علاوه ¬براین، محاسبات ساختار نواری شبکه هگزاگونال، با نسبت و کسر پرشدگی 5 درصد، گاف نواری مطلق با پهنای 0450/0 را نشان می¬دهد. هم¬چنین شیب منفی نوار هفتم در بسامد 7000/0، نشان دهنده شکست منفی این شبکه حول نقطه می¬باشد. از بررسی انتشار موج در صفحات مختلف این شبکه، می¬توان نتیجه گرفت که پهن¬ترین گاف در صفحه تشکیل می¬شود. به¬منظور مقایسه دستگاه سه¬گوشی با دستگاه مکعبی، ساختار نواری و چگالی¬حالت¬های شبکه مکعبی ساده، مرکز سطحی و مرکز حجمی محاسبه و رسم می¬شود. نتایج نشان می¬دهند که پهن¬ترین گاف در این سه شبکه، در ساختار مکعبی مرکز حجمی با کسر پرشدگی 5 درصد تشکیل می¬شود. پهنای این گاف 0445/0 است که از پهنای گاف شبکه هگزاگونال کمتر است. با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می¬شود که برای ساخت عایق صوتی و عدسی صوتی، از بلور فونونی سه بعدی با شبکه هگزاگونال استفاده شود.


  11. بررسی ابتدا به ساکن ویژگی‌های الکترونی و ساختاری نانوسطوح حاوی آرسنیک و آنتیموان‏ ترکیباب III-V
    حجت اله باده یان 772

     در این پایان‌نامه خواص ساختاری، کشسانی، ترمودینامیکی، الکترونی و خواص اپتیکی در حالت انبوهه و همچنین خواص سطح در صفحه‏ی (110) نیم‏رساناهای گروه III-V حاوی آنتیموان و آرسنیک مورد بررسی و محاسبه قرار گرفته است. محاسبات با استفاده از روش امواج تخت بهبودیافته‌ی خطی با پتانسیل کامل در چارچوب نظریه‌ی تابعی چگالی و تقریب‌هایPBE-GGA ، LDA، WC، PBEsol و mBJ با استفاده از کد محاسباتی Wien2k انجام شده است. در این تحقیق، خواص ساختاری ترکیب‌های بیان شده در حالت انبوهه نظیر ثابت شبکه، مدول انبوهه، مشتق آن و فشار گذار فاز محاسبه‌ شده است. خواص کشسانی انبوهه‌ی این ترکیب‌ها نیز از قبیل ثابت‌های کشسان، مدول برشی، مدول یانگ، نسبت پواسون و خواص ترمودینامیکی از قبیل سرعت صوت، دمای دبای و پارامتر گرونایزون با تابعی‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته‏اند. علاوه بر این خواص الکترونی انبوهه و سطح ترکیب‌ها نظیر ساختار نواری، چگالی حالت‌ها و چگالی ابر الکترونی مورد بررسی قرار گرفته‏اند. خواص سطح محاسبه ‌شده‏ی ترکیب‌های XAs و XSb (X=B, Al, Ga, In) در صفحه‏ی (110) شامل واهلش سطح، زاویه‌ی کجی، انرژی سطح و تابع کار می‌باشند. نتایج حاصل از ساختار نواری، گاف مستقیم در نقطه‏ی Γ را برای ترکیب‌های GaAs، InAs، GaSb و InSb و گاف غیرمستقیم ( X-Γ) را برای ترکیب‏های BSb، AlSb، BAs و AlAs پیش‌بینی می‌کنند. گاف نواری محاسبه ‌شده‌ی آن‌ها بین 21/0 تا 75/1 الکترون‌ولت به‌دست ‌آمده و در نتیجه این ترکیب‌ها جملگی نیم‌رسانا هستند. نتیجه‌ی حاصل از چگالی ابر الکترونی و خواص کشسانی نشان می‌دهند که پیوند بین آنیون‌ها و کاتیون‌ها در این ترکیب‌ها مخلوطی از پیوند یونی و کووالانسی است. نتایج به‌دست ‌آمده از خواص اپتیکی بیان‌گر انطباق ساختار نواری با سهم موهومی تابع دی‌الکتریک و برابری تقریبی گاف نواری با گاف اپتیکی است. نتایج حاصل از واهلش سطح (110) ترکیب‌های III-V حاوی As و Sb نشان می‌دهند که آنیون به‏سمت خارج و کاتیون به‏سمت داخل سطح واهلش می‌یابند. همچنین گاف‌های نواری سطح (110) این ترکیب‌ها به‏علت وجود حالت‌های سطح نسبت حالت انبوهه، کاهش می‌یابند. نتایج حاصل از محاسبات خواص فیزیکی انبوهه‏ و سطح این ترکیب‌ها با نتایج دیگران سازگاری خوبی دارند.


پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. بررسی ویژگی های ساختاری، الکترونی ، اپتیکی و مغناطیسی ترکیبات دوتایی MC( M=Ba,Ca,Sr)
    مینا باهنر 782
  2. بررسی خواص ساختاری، الکترونی و مغناطیسی ترکیبات نیم فلزی MS(M=Li,Na,K)با استفاده از نظریۀ تابعی چگالی
    محمدمهدی جامعی 782
  3. بررسی ویژگی های ساختاری،الکترونی و نوری در نانوساختارهای دی پتاسیم سولفید
    رضا محمدی لندی 781
  4. بررسی ویژگی های ساختاری، الکترونی، اپتیکی و مغناطیسی ترکیبات دو فروئی RCrO3(R=Y,La)
    فاطمه خادمیان 781
  5. مطالعۀ ابتدا به ساکن ویژگی های ساختاری، الکترونی،اپتیکی و کشسانی ترکیب هویسلر NiMnSbبااستفاده ازروشFP-LAPW
    زینب فردعلیدادی 781
  6. مطالعۀ ابتدا به ساکن ویژگی های ساختاری،الکترونی،اپتیکی و مغناطیسی فریت بیسموت(BiFeO3)
    الهام کردستانی 779
  7. بررسی ویژگی های ساختاری، الکترونی و اپتیکی هیدروکسید سدیم با استفاده ازرهیافت نظریۀ تابعی چگالی
    عباس حسن 777
  8. بررسی درهم تنیدگی با استفاده از نظریه تابعی چگالی برای سامانه‌های اتمی سه الکترونی
    حمیده عریمشی 777
  9. محاسبۀ ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و اپتیکی کلکوژنیدهای استرانسیوم با استفاده از نظریۀ تابعی چگالی اختلالی
    مژده بهروزی نژاد 777
  10. بررسی سازوکار جذب آب توسط نانولوله های کربنی به روش دینامیک ملکولی
    مینا منتظری 776
  11. مقایسه ویژگیهای ساختاری , الکترونی , اپتیکی و فونونی انبوهه تیتانیوم کاربیدو نانو ساختارهای آن
    یاسمین لویمی مطلق 774

    در این پایان¬نامه ویژگی‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی و فونونی ساختار انبوهۀ تیتانیوم کاربید و نانوسیم¬های باریک آندر چارچوب نظریه تابعی چگالی و با استفاده از بسته محاسباتی کوانتوم اسپرسو و تقریب¬های مختلف برای تابع تبادلی همبستگی مورد بررسی قرار گرفته¬اند.نانوسیم¬های TiC در سه قطر مختلف شبیه¬سازی شدند که در جهت کریستالوگرافی z کشیده و در راستاهای x و y محدود شده¬اند.نتایج حاکی از آن است که این ترکیب در ساختار انبوهه رفتار فلزی از خود نشان می¬دهد، ولی دریافتیم کهقطرهای کوچک نانوسیم¬ها برخلاف ساختار انبوهه، رفتار نیم¬رسانا را نشان می¬دهند. این خصوصیت نیم¬رسانایی در قطرهای بزرگ¬تر قابل اغماض است. در هر دو ساختار، نتایج الکترونی با محاسبات اپتیکی مربوط به ساختار مورد بررسی، سازگار است. با توجه به نتایج اپتیکی، ساختار انبوهه تیتانیوم کاربید دارای بیش¬ترین مقدار ضریب شکست است؛ این مقدار با کاهش قطر نانوسیم¬ها، کاهش خواهد یافت. هم¬چنین نتایج اپتیکی نشان می¬دهند که با افزایش اندازه نانوسیم¬ها مقدار تابع اتلاف افزایش می¬یابد و به مقدار متناظر آن در ساختار انبوهه نزدیک می¬شود.در این پایان¬نامه محاسبات فونونی برای ساختار انبوهه و با توجه به محدودیت¬های محاسباتی تنها برای نانوسیم قطر اول به¬عنوان فازپایدارانجام شده است.با محاسبه مدهای فونونی ناحیه بریلوئن، خواص گرمایی از جمله ظرفیت گرمایی ویژه، آنتروپی و ... ساختارهای یاد شده محاسبه شده است.


  12. محاسبۀ ویژگی های ساختاری، الکترونی, اپتیکی و ثابت های کشسانی ترکیب هویسلر( Co2CrZ(Z=Al,Ga با استفاده از روش FP-LAPW
    مرضیه حلوایی مبارکه 774

    در این پایان‌نامه ویژگی‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی و ثابت‌های کشسانی ترکیب‌های هویسلر Co2CrZ(Z=Al,Ga)مورد مطالعه قرار گرفته‌است.محاسبات با استفاده از روش امواج‌تخت بهبودیافتۀ خطی با پتانسیل کامل در چارچوب نظریۀ تابعی‌چگالی و با استفاده از تقریب‌های GGA,WC.GGA,LSDAوPBESOLو کد محاسباتی Wien2k انجام گرفته‌است.ثابت‌های شبکۀ استفاده شده در این محاسبات 6787/5 آنگستروم برای ترکیب Co2CrAlو7235/5 آنگستروم برای ترکیب Co2CrGa می‌باشد. در این تحقیق خواص‌ساختاری ترکیب Co2CrZ(Z=Al,Ga)مانند ثابت شبکه، مدول انبوهه،مشتق آن و ویژگی‌های آن‌ها بررسی شده‌است. هم‌چنین ویژگی‌های الکترونی مانند ساختارنواری و چگالی‌حالت‌ها محاسبه شده‌است. نتایج حاصل از ساختارنواری نشان دهندۀ گاف‌نواری غیرمستقیمی در حالت اسپین پایین به مقدار 4/0 الکترون‌ولت برای ترکیب Co2CrAl و مقدار 2/0 الکترون‌ولت برای ترکیب Co2CrGaاست.نتایج حاصل از تقریب GAAتطابق خوبی با نتایج تجربی دارند.هم‌چنین بررسی خواص‌کشسانی نشان داد ترکیب Co2CrAlنسبت به Co2CrGa پایداری کشسانی بیشتری دارد.ویژگی‌های اپتیکی نیز نشان داد تطابق خوبی میان چگالی حالت‌ها و سهم‌موهومی تابع‌دی‌الکتریک برقرار است. با توجه به نتایج حاصل از تابع اتلاف‌، انرژی پلاسمون حجمی هر دو ترکیب به‌دست‌آمد که با سهم حقیقی و موهومی تابع‌دی‌الکتریک نیز تطابق دارد. هم‌چنین مقدار ضریب‌شکست 10 برای هر دو ترکیب به‌دست آمد.


  13. محاسبۀ ابتدا به ساکن ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و ترموالکتریکی ترکیب‌ پاد‌پرووسکیتSiCFe3
    حسن جندلی 774

    در این پایان نامه، ویژگی‌های ساختاری (از جمله ثابت های شبکه، مدول حجمی و تراکم پذیری) ، الکترونی و ترمو الکتریکی ترکیب SiCFe3در دو فاز مکعبی وتتراگونال مورد بررسی و محاسبه قرار گرفته است. محاسبات با استفاده از روش شبه پتانسیل در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی با تقریب‌های مختلف و کد محاسباتی PWscfانجام شده است. نتایج به دست آمده از مدول حجمی حاکی از این است که مدول حجمی ترکیب SiCFe3 در فاز مکعبی بیشتر از فاز تتراگونال می‌باشد و نشان‌ دهندۀ این است که فاز مکعبی سخت‌تر از فاز تتراگونال می باشد. هم‌چنین نتایج مغناطیسی نشان می‌دهد که در فاز مکعبی نظم غیرمغناطیس و در فاز تتراگونال نظم فرو مغناطیس پایدارترین حالت انرژی را دارند.
    نتایج حاصل از بررسی ویژگی‌های الکترونی ترکیبSiCFe3 بیانگر این است که ترکیب در هر دو فاز بدون گاف و دارای خواص فلزی می‌باشد. تجزیه و تحلیل چگالی حالت‌های کلی و جزیی نشان می‌دهد که رسانش به طور عمده ناشی از اربیتال d3 اتم آهن می باشد. علاوه بر این، چگالی ابر الکترونی نشان می‌دهد که پیوند بین اتم آهن و کربن، کووالانسی است. بررسی ویژگی‌های ترموالکتریکی نشان می‌دهد که فاز مکعبی دارای ضریب سیبک بزرگتری نسبت به فاز تتراگونال می‌باشد. هم‌چنین نتایج حاصل از رسانندگی الکتریکی و رسانندگی گرمایی نشان می‌دهند که فاز مکعبی کارآمدتر از فاز تتراگونال در دستگاه‌های ترموالکتریکی می‌باشد که در آلایش نوع nواکنش خوبی را نشان می‌دهد
     


  14. محاسبۀ ابتدا به ساکن ثابت های کشسانی ترکیبات (BeX(X=S,Se,Te
    فاطمه هاشمی 774

    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و کشسانی ترکیبات BeX(X=S,Se,Te) در فازهای ساختاری مکعبی مرکزوجهی و هگزاگونال بررسی شده است. محاسبات در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی با تقریب‌های مختلف LDA, GGA, PBE-solGGA ، WCGGA و MBJ با کد محاسباتی Wien2k انجام گرفته¬است. در این تحقیق ویژگی¬های ساختاری این ترکیبات نظیر ثابت شبکه، مدول حجمی و ویژگی¬های الکترونی مانند ساختار نواری، چگالی حالت¬ها و چگالی بار الکترونی مورد بررسی و محاسبه قرارگرفته¬است. نتایج حاصل از محاسبات ساختار نواری، حضور یک گاف نواری غیر مستقیم در راستای برای فاز ساختاری مکعبی مرکزوجهی و یک گاف غیرمستقیم در راستای K برای فاز ساختاری هگزاگونال را پیش¬بینی می¬کند در نتیجه این ترکیبات، نیم¬رسانا هستند. میزان گاف نواری محاسبه شده با تقریب MBJ مطابقت خوبی با نتایج تجربی دارد. در این ترکیبات متناظر با تغییر آنیون از S و Se و سپس Te یعنی با افزایش عدد اتمی کلکوژن¬ها از 34 به 36 و سپس به 52 مقدار گاف انرژی کاهش می¬یابد. در ادامه به مطالعۀ خواص کشسانی این ترکیبات پرداختیم، نتایج به دست¬آمده از ویژگی¬های کشسانی نشان می¬دهد این ترکیبات در فاز ساختاری مکعبی مرکزوجهی پایداری کشسانی دارند ولی در فاز ساختاری هگزاگونال این پایداری برقرار نیست. علاوه¬بر این خواص مختلف مکانیکی حاصل از محاسبات کشسانی این ترکیبات نیز مورد بررسی قرار گرفته است.


  15. بررسی درهم تنیدگی سیستم‌های اتمی دوالکترونی با استفاده از نظریه تابعی چگالی
    نورالله بیننده 773

    نقش درهم‌تنیدگی به‌عنوان یک منبع ضروری در اطلاعات کوآنتومی، تحقیقات فشرده‌ای را برای مشخص کردن جنبه‌های کیفی و کمی آن فراهم می‌کند. بسیاری از سیستم‌های حالت جامد (مانند نقاط کوآنتومی) را می‌توان به‌عنوان پردازنده‌های اطلاعات کوآنتومی به‌کار برد. یکی از روش‌های مفید برای مدل‌سازی این سیستم‌ها، نظریه تابعی چگالی است. برای محاسبه درهم‌تنیدگی با استفاده از نظریه تابعی چگالی، لازم است که یک تابع موج برهم‌کنشی مناسب را در نظریه تابعی چگالی تعریف کنیم. در نظریه تابعی چگالی، هر سنجشگر درهم‌تنیدگی تابعی از مقادیر مورد انتظار مشاهده‌پذیرها است؛ این رویه ارتباط مستقیمی را بین‌ درهم‌تنیدگی و مشتقات انرژی حالت پایه سیستم کوآنتومی نسبت به ضرائب میدان معرفی می‌کند که موجب ارتباط بین درهم‌تنیدگی و گذار فاز کوآنتومی می‌شود. در این پروژه، درهم‌تنیدگی حالت‌های پایه و برانگیخته(هر دو الکترون در حالت برانگیخته قرار دارند) اتم هلیوم را برای تابع موج کینوشیتا محاسبه کردیم که نتایج نشان دهنده آن است که مقدار درهم‌تنیدگی ویژه‌حالت‌های اتم هلیوم با افزایش انرژی تمایل به افزایش دارد. هم‌چنین، مقدار درهم‌تنیدگی حالت‌های پایه و برانگیخته اتم هلیوم (یکی از الکترون‌ها در حالت برانگیخته قرار دارد) را برای توابع موج شعاعی هیدروژن‌گونه محاسبه کردیم که نتایج نشان می‌دهند با افزایش عدد کوآنتومی، درهم‌تنیدگی تمایل به کاهش یافتن دارد.


  16. بررسی ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و اپتیکی ترکیبInN به روش شبه‌پتانسیل
    نادیا نواصر 773
    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی، فونونی و گرمایی ترکیب ایندیم نیترید در سه فاز بلند روی(Zb)،ورتسایت((Wz و نمک طعام ((Rsبررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه¬پتانسیل، در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی و با استفاده از کد محاسباتی PWscf انجام شده است. شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده تحت دو شرایط بار¬پایسته و فوق نرم ساخته شده‌ و تابعی تبادلی همبستگی آن‌ها از نوع LDA و GGA،PBE0می¬باشد.نتایج به دست آمده از مطالعۀ ساختار نواری بیانگر این است که این ترکیب در فاز Wz وZb یک نیم رسانا با گاف نواری مستقیم و در فاز Rs.دارای گاف نواری غیر مستقیم است. نتایج حاصل از تراکم¬پذیری نشان می¬دهد که فاز ساختاری نمک طعام تراکم¬پذیری کمتری نسبت به دو فاز ساختاری دیگردارد. بررسی ویژگی¬های فونونی نشان می¬دهد که در این ترکیب در دو فاز WzوZb دارای گاف فرکانسی است.از مطالعۀ خواص گرمایی درمی¬یابیم که افت ظرفیت گرمایی در دماهای پایین، به¬صورت "T" ^"3" است. در دماهای بالا نیز ظرفیت گرمایی به قانون دولن پتی نزدیک می¬شود.
  17. محاسبۀ ابتدا به ساکن ویژگی های ساختاری، الکترونی و اپتیکی ترکیب Na2​S
    امل عبداللهی 773

    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و اپتیکی ترکیب Na2S در فازهای ساختاری مکعبی مرکزوجهی، اورتورومبیک و هگزاگونال بررسی شده است. محاسبات در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی با تقریب‌های مختلف LDA, GGA, PBE-solGGA و WCGGA و کد محاسباتی Wien2k انجام گرفته¬است. در این تحقیق ویژگی¬های ساختاری Na2S نظیر ثابت شبکه، مدول حجمی و مشتق آن، تراکم¬پذیری و ویژگی¬های الکترونی مانند ساختار نواری، چگالی حالت¬ها و چگالی بار الکترونی مورد بررسی و محاسبه قرارگرفته¬است. نتایج حاصل از محاسبات ساختار نواری، حضور یک گاف نواری مستقیم در نقطۀ برای سه فاز ساختاری را پیش¬بینی می¬کند. در نتیجه این ترکیب، نیم¬رسانا است. نتایج به دست¬آمده از ویژگی¬های اپتیکی بیانگر انطباق ساختار نواری با سهم موهومی تابع دی-الکتریک و برابری نسبی گاف نواری با گاف اپتیکی در همۀ فاز¬های ساختاری است. همچنین ضریب شکست به دست ¬آمده در سه فاز ساختاری تقریباً برابر با 2/2 است. علاوه براین مدول حجمی به-دست¬آمده در فاز ساختاری هگزاگونال چهار برابر دو فاز ساختاری دیگر است که بیانگر این ¬است که، سختی بلور در این فاز کمتر از دو فاز ساختاری دیگر است. نتایج به¬دست¬آمده با دیگر داده¬های موجود سازگاری خوبی دارد.


  18. بررسی ویژگی‌های الکترونی و دینامیکی ترکیب FeAl با استفاده از روش شبه‌پتانسیل
    حمید ذکوی 773

    در این پایان‌نامه، ویژگی‌های ساختاری؛ الکترونی؛ فونونی و ویژگی‌های گرمایی ترکیب FeAl در دو فاز منظم و مورد بررسی و محاسبه قرار گرفته است. محاسبات با استفاده از روش شبه پتانسیل، در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی با کد PWscf انجام شده است. در این پژوهش ویژگی‌های ساختاری ترکیب از جمله ثابت‌های شبکه، مدول حجمی، تراکم‌پذیری و تراکم‌پذیری خطی، محاسبات فونونی و ویژگی‌های گرمایی محاسبه شده است. نتایج به‌دست آمده از محاسبات مدول حجمی دو فاز متفاوت ساختاری و حاکی از این موضوع است که مدول حجمی ترکیب در فاز بیشتر از فاز می‌باشد که این موضوع نشان می‌دهد فاز سخت‌تر از فاز می‌باشد.
    نتایج حاصل از بررسی خصوصیات الکترونی ترکیبFeAl بیانگر این مطلب هستند که ترکیب FeAl در هر دو فاز بدون گاف و دارای خواص فلزی می‌باشد؛ و محاسبات چگالی حالت‌های جزئی نشان‌دهندۀ هیبریداسیون بین اربیتال‌های d3 اتم آهن و p3 اتم آلومینیوم می‌باشد؛ که تاییدی بر خاصیت کووالانسی این ترکیب است. علاوه براین چگالی ابر الکترونی نشان دهندۀ وجود پیوند یونی – کووالانسی میان اتم‌های Fe و Al است. بررسی ویژگی‌های فونونی نشان می‌دهد که فاز با استفاده از دو تقریب LSDA و LDA دارای گاف فرکانسی است در حالی‌که با استفاده از تقریب GGA+SP چنین گافی مشاهده نمی‌شود. نتایج حاصل از بررسی ویژگی‌های گرمایی نشان می‌دهد که ظرفیت گرمای ویژه فاز در دماهای پایین به‌صورت و در دماهای بالا به قانون دولون-پتی همگرا می‌شود. که موید نتایج تجربی است. نتایج به‌دست آمده در مواردی که داده‌های تجربی وجود دارد، سازگاری خوبی با این نتایج دارد.
     


  19. بررسی ابتدا به ساکن ویژگی های ساختاری، الکترونی و اپتیکی کلسیم کربنات
    شنبدی-امین 772

    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و اپتیکی ترکیب کلسیم کربنات در فازهای مختلف بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه¬پتانسیل، در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی و با استفاده از کد محاسباتی PWscf انجام شده است. شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده با شرایط بار¬پایسته و فوق¬نرم ساخته شده‌اند و تابعی تبادلی- همبستگی آن‌ها از نوع LDA و GGA می¬باشد. نتایج حاصل از تراکم‌پذیری نشان می‌دهد که با افزایش فشار از فاز هگزاگونال به ارتورومبیک مدول حجمی افزایش یافته و در نتیجه ماده سخت‌تر می‌شود. مطالعۀ ساختار نواری بیان¬گر این است که این ترکیب در فاز هگزاگونال (کلسیت)، فاز ارتورومبیک (آراگونیت) و ارتورومبیک (واتریت) عایق است. نتایج به¬دست آمده از خواص اپتیکی سه فاز هگزاگونال (کلسیت)، ارتورومبیک (آراگونیت) و ارتورومبیک (واتریت) حاکی از انطباق ساختار نواری با سهم موهومی تابع دی¬الکتریک و هم¬چنین برابری تقریبی گاف نواری با گاف اپتیکی است. ضرائب شکست به¬دست آمده از سهم حقیقی تابع دی¬الکتریک در فاز هگزاگونال (کلسیت) به¬ترتیب در دو راستای xx و zz، 455/1 و 274/1، در فاز ارتورومبیک (آراگونیت) به¬ترتیب در سه راستای xx، yy و zz، 487/1، 456/1 و 366/1 و در فاز ارتورومبیک (واتریت) به¬ترتیب در سه راستای xx، yy و zz، 373/1، 374/1 و 433/1 می¬باشند. نتایج به-دست آمده با دیگر داده¬های موجود سازگاری خوبی دارد.


  20. بررسی ویژگی های فیزیکی تنگستن دی سولفید با استفاده از اصول اولیه
    ژولایی باخدا-نسیم 772

    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی، فونونی و گرمایی ترکیب WS2 بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه¬پتانسیل، در چارچوب نظریۀ تابعی چگالی و با استفاده از کد محاسباتی PWscf انجام شده است. شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده تحت دو شرایط بار¬پایسته و فوق نرم ساخته شده‌ و تابعی تبادلی- همبستگی آن‌ها از نوع LDA و GGA می¬باشد. مطالعۀ ساختار نواری بیان¬گر این است که این ترکیب یک نیم‌رسانا با گاف نواری eV 35/1 است. نتایج به¬دست آمده از خواص اپتیکی حاکی از انطباق ساختار نواری با سهم موهومی تابع دی¬الکتریک و همچنین برابری تقریبی گاف نواری با گاف اپتیکی است. ضرایب شکست به¬دست آمده از سهم حقیقی تابع دی¬الکتریک به¬ترتیب در دو راستای x و z، 662/3 و 556/2 می¬باشند. از مطالعۀ خواص گرمایی درمی¬یابیم که افت ظرفیت گرمایی در دماهای پایین، به¬صورت "T" ^"3" است. در دماهای بالا نیز ظرفیت گرمایی به j/K.mol 673/71=NKB3 (قانون دولن– پتی) نزدیک می¬شود. همچنین مقدار گرمای¬ویژه و آنتروپی این ترکیب در دمای اتاق به¬ترتیب برابر j/K.mol 221/65 و j/K.mol 757/68 به¬دست آمد.


  21. بررسی برخی ویژگیهای فیزیکی گالیم بیسموت با استفاده از نظریه‌ی تابعی چگالی
    علوی - مسعود 772

    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی و دینامیکی ترکیب گالیم بیسموت در فاز پایدار بلندروی و دو فاز احتمالی بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه‌پتانسیل، در چارچوب نظریهتابعی‌چگالی و با استفاده از بسته محاسباتیکوانتوم اسپرسو انجام شده است.شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده با شرایط بار¬پایسته و فوق‌نرم ساخته شده‌اند و تابعی تبادلی- همبستگی آن‌ها از نوع LDA و GGA می¬باشد. محاسبات نسبیتی کامل ساختار نواری بیان‌گر این است که این ترکیب در فاز بلندروی شبه‌فلزو دارای گاف جزیی با مقداری منفی است و در دو ساختار سنگ‌نمکی و سزیم‌کلرید فلز می‌باشد. نتایج حاصل از تراکم‌پذیری نشان می‌دهد که تراکم‌پذیری ساختار بلندروی از فاز سنگ‌نمکی بیشتر و از فاز سزیم‌کلرید کمتر است. نمودار پراکندگی فونونی مشخص می‌کند که فازهای سنگ‌نمکی و سزیم‌کلرید، فازهای ناپایداری برای این ترکیب می‌باشند.ویژگی‌هایترمودینامیکیمحاسبه شده برای فاز بلندروی با قوانین تجربی سازگاری خوبی دارند.


  22. بررسی محاسباتی ویژگی های فیزیکی تلورید جیوه با استفاده از روش شبه پتانسیل
    زینب ایزدی 771

    در این تحقیق، ویژگی‌های ساختاری و الکترونی، اپتیکی، فونونی و ترمودینامیکی ترکیب HgTe در فازهای مختلف بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه¬پتانسیل، در چارچوب نظریه‌ی تابعی چگالی و با کد محاسباتی PWscf انجام شده است. شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده با شرایط بار ¬پایسته ساخته شده‌اند و تابعی تبادلی- همبستگی آن‌ها از نوع LDA و GGA می¬باشد. نتایج حاصل از تراکم‌پذیری نشان می‌دهند که با افزایش فشار از فاز بلندروی به کلریدسزیم سختی ترکیب افزایش می-یابد. محاسبات ساختار نواری نشان می¬دهد که این ترکیب در فاز پایدار بلندروی نیم¬رسانایی با گاف نواری صفر و در فاز هگزاگونال، نیم¬رسانایی با گاف کوچک و غیر مستقیم می¬باشد. همچنین این محاسبات برای سه فاز فشار بالای نمک سنگی، ارتورومبیک و کلریدسزیم خواص فلزی را پیش بینی می¬کند. نتایج به دست آمده از خواص اپتیکی در دو فاز بلندروی و هگزاگونال بیان‏گر مطابقت سهم موهومی تابع دی¬الکتریک با ساختار نواری و برابری تقریبی گاف نواری با گاف اپتیکی است. ضرایب شکست به دست آمده از سهم حقیقی تابع دی¬الکتریک، در فاز بلندروی 413/3 و در فاز هگزاگونال برای راستاهای x و zبه ترتیب 192/3 و 339/3 می¬باشند. از مطالعه¬ی خواص ترمودینامیکی دو فاز بلندروی و نمک سنگی در می¬یابیم که در هر دو فاز افت ظرفیت گرمایی در دماهای پایین، به صورت توان اول دما است. در دماهای بالا نیز ظرفیت گرمایی به "3N" "k" _"B" (قانون دولن – پتی) نزدیک می¬شود.


  23. اثر تقارن بر شکست منفی در بلورهای فونونی دو بعدی
    سیده فردوس شجاعی نژاد 771

    در این پایان¬نامه، سه نوع بلور فونونی دوبعدی شامل استوانه¬های استیلی با سطح مقطع دایره¬ای، مربعی و مثلثی در ماده¬¬ زمینه¬ی آب، درنظر گرفته شد. ساختار نواری فرکانس برای مد x-y، با به¬کارگیری روش المان محدود محاسبه شد. همچنین، با رسم ساختار نواری فرکانس در فضای سه¬بعدی (ω،ky،kx) و با تصویر کردن آن در صفحه¬ی مختصات kx-kyتوانستیم سطوح هم¬فرکانس نوار اول را برای هر سه ساختار محاسبه کنیم، سپس با وجود تقعر رو به پایین در ساختار نواری فرکانس و تحدب سطوح هم¬فرکانس در اطراف گوشه¬ی منطقه¬ی اول بریلوئن، وجود جرم موثر فونونی منفی که دلیلی بر شکست منفی امواج صوتی در این محدوده¬ی فرکانسی است، حدس زده شد. همچنین، با شبیه¬سازی ورقه¬ی بلور فونونی، ویژگی¬های شکست منفی را مورد بررسی قرار دادیم. بیشترین شدت نقطه¬ی کانونی برای بلور فونونی با انواع سطح مقطع¬های استوانه، به¬ترتیب در فرکانس¬های MHz15/1، MHz11/1 و MHz26/1 اتفاق افتاد. اثر تغییر فاصله¬ی منبع نسبت به ورقه ، اثر تغییر ضخامت ورقه بر شدت نقطه¬ی کانونی و فاصله¬ی نقطه¬ی کانونی¬ نسبت به منبع و همچنین اثر تغییر زاویه¬ی موج برخوردی بر شکست منفی، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به¬دست آمده با دیگر نتایج موجود سازگاری دارد.


  24. بررسی درهم تنیدگی با استفاده از نظریه ی تابعی چگالی
    مایده غریب ناصری 771

     درهم¬تنیدگی، یکی از ویژگی¬های اصلی مکانیک کوآنتومی است که می¬تواند برای انتقال حالات کوآنتومی مورد استفاده قرار گیرد. در این رابطه بسیاری از سیستم¬های حالت جامد(به¬عنوان مثال نقاط کوآنتومی ) می¬توانند به¬عنوان پردازنده¬های اطلاعات کوآنتومی مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، مدل¬سازی حالت جامد از سیستم¬های بس¬ذره¬ای دقیق اغلب محاسباتی سخت دارد، از این رو از تقریب استفاده می¬شود. در این پروژه روش محاسبه¬ی درهم¬تنیدگی حالت پایه¬ی سیستم¬های بس-ذره¬ای را با استفاده از نظریه¬ی تابعی چگالی مطرح می¬کنیم، به¬همین منظور ابتدا چگالی بار الکتریکی را محاسبه، سپس درهم¬تنیدگی¬های مورد نظر را با محاسبه¬ی آنتروپی خطی بررسی می¬کنیم. سیستم مورد بررسی اتم هوک می¬باشد که پس از محاسبه¬ی چگالی بار الکتریکی این سیستم به ازای فرکانس¬های مختلف، تغییرات درهم¬تنیدگی این سیستم را با فرکانس به¬دست آوردیم. نتایج نشان-دهنده¬ی آن است که با کاهش فرکانس در مدل اتم هوک با توجه به کاهش پتانسیل، درهم¬تنیدگی نیز کاهش می¬یابد.


  25. بررسی ویژگی های فیزیکی گالیم فسفید، با استفاده از نظریه‌ی تابعی چگالی اختلالی
    شیوا مخاوات 771

    در این تحقیق ویژگی‌های ساختاری، الکترونی، اپتیکی، فونونی و ترمودینامیکی ترکیب GaP در فازهای مختلف بررسی شده است. محاسبات با استفاده از روش شبه¬پتانسیل، در چارچوب نظریه‌ی تابعی چگالی و با استفاده از کد محاسباتی PWscf انجام شده است. شبه‌پتانسیل‌های مورد استفاده با شرایط بار¬پایسته ساخته شده‌اند و تابعی تبادلی- همبستگی آن‌ها از نوع LDA و GGA می-باشد. نتایج حاصل از تراکم‌پذیری نشان می‌دهد که با افزایش فشار از فاز بلندروی به Cmcm مدول حجمی افزایش یافته در نتیجه ماده سخت‌تر می‌شود. بررسی منحنی¬های – انرژی حجم نشان¬دهنده¬ی شبه¬پایدار بودن فاز سینابار در ترکیب GaP است. مطالعه‌ی ساختار نواری بیان¬گر این است که این ترکیب در فاز بلندروی و سینابار نیم‌رسانا و در فاز Cmcm فلز است. نتایج به دست آمده از خواص اپتیکی دو فاز بلندروی و سینابار حاکی از انطباق ساختار نواری با سهم موهومی تابع دی¬الکتریک و همچنین برابری تقریبی گاف نواری با گاف اپتیکی است. ضرائب شکست به دست آمده از سهم حقیقی تابع دی¬الکتریک در فاز بلندروی 306/3 و در فاز سینابار به ترتیب در دو راستای xx و zz، 235/4 و 808/3 می¬باشند. از مطالعه¬ی خواص ترمودینامیکی دو فاز بلندروی و سینابار درمی¬یابیم که در هر دو فاز افت ظرفیت گرمایی در دماهای پایین، به صورت "T" ^"3" است. در دماهای بالا نیز ظرفیت گرمایی به "3N" "k" _"B" (قانون دولن –پتی) نزدیک می¬شود.


  26. مطالعهی ویژگیهای ساختاری و الکترونی LiOH
    سیدصادق موسوی 770
  27. بررسی ویژگی های ساختاری و مغناطیسی ترکیب مونوفریت استرانسیوم ( ) با استفاده از نظریه ی تابعی چگالی
    زهره جاودانی 770
  28. مطالعه ی تفاوت ویژگی های ساختاری و الکترونی InAs درشکل های توده ای و نانومتری
    صغری بهرامی ده توتی 770
  29. محاسبه ی ویژگی های الکترونی وساختاری نانولوله ی کربن آرمچیر (7,7) بااستفاده ازروش امواج تخت تقویت شده ی خطی با پتانسیل کامل
    خدیجه غرباوی 770
  30. بررسی خواص الکترونی و ساختاری SrS با استفاده از روش شبه پتانسیل
    بهاره توکلی نژاد 769
  31. محاسبه خواص الکترونی و ساختاری HgSe با استفاده از روش ابتدا به ساکن
    فیروزه انیس حسینی 769
  32. : بررسی ومحاسبه ی ویژگی های ساختاری والکترونی LaGaO_3با استفاده ازنظریه ی تابعی چگالی اختلالی
    فاطمه سادات حجاز 769
  33. محاسبه ویژگی های الکترونی وساختاری CdCl2 با استفاده از نظریه تابعی چگالی
    زهرا قاسمی مجد 768
  34. بررسی خواص الکترونی وساختارنوارهای انرژی CdBr2 با استفاده از روش ابتدا به ساکن
    نسترن اساره 768
  35. محاسبه ی خواص الکترونی و ساختار نواری Ti2InC با استفاده از روش شبه پتانسیل
    محمد عین حصاری 768
  36. بررسی خواص الکترونی و دینامیکی InP با استفاده از روش شبه پتانسیل
    حسین طولابی نژاد 768
  37. بررسی خواص الکترونی و ساختار نوارهای انرژی اکسید پتریم با استفاده از مفاهیم اولیه
    حجت اله باده یان 767
  38. بررسی خواص ساختاری و ساختار نوارهای انرژی نیمه رسانای منیزیم سولفید Mgse با استفاده از نظریه تابعه چگالی
    حسن نظری 767
  39. محاسبه ساختار الکترونی راخوی توزیع بار در سرامیک Sno2 با استفاده از تقریب تک الکترونی
    ماهرخ اریادوست 767
  40. محاسبه پارامترهای ساختاری و الکترونی ptN با استفاده از اصول اولیه
    مریم زارعی 765
  41. تعیین ساختار الکترونی و ساختار نوارهای انرژی ترکیب LaCrO_3
    سمیه حسینی 764
  42. بررسی ساختار الکترونی و ساختار نوارهای انرژی در LiBC
    عزیز کارگرزاده 764
  43. مطالعه اثر هال در ابررسانای Yba_2CU_3O_7-
    رضا محمدی اسلامی 762