اشرف جزایری

استادیار

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/12/13

اشرف جزایری

دانشکده علوم / گروه زیست شناسی

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. مطالعه ی اثرات جدایی جغرافیایی و اقلیمی بر ویژگیهای ریختی و تولید مثلی و بافت شناسی پوست درجمعیت های وزغ سبز (Bufotes sitibundus (Pallas, 1771 در استان های خوزستان و مرکزی
    نیما عبدالهی 780
  2. مطالعه بیوسیستماتیکی دوزیستان بی دم در مناطقی از جنوب تا جنوب شرقی استان ایلام
    علی قریشی 780
  3. مطالعه بیوسیستماتیک دوزیستان بی دم در مناطقی از استان خوزستان (خرمشهر و دشت آزادگان)
    حسن غوابش 779
  4. مطالعه بیوسیستماتیکی (Boleophthalmus dussumieri(Valenciennes 1837 در خور موسی( شمال غربی خلیج فارس)
    ایمان سعیدی 779
  5. مطالعه بیوسیستماتیک گلخورک ماهی گونه ی (Periophetalmus waltoni Koumans, 1941) در شمال غربی خلیج فارس ( خورموسی)
    سارا مصطفوی 778
  6. بررسی بیوسیستماتیکی و مطالعه خواص ضدباکتریایی پوست گل خورک ماهیان (Mudskipper) در خور معاوی (شمال غربی خلیج فارس)
    شبنم قجاوند 777
  7. مطالعه بیوسیستماتیک گل خورک ماهیان (Oxudercinae) با تاکید بر ریخت شناسی ، ریخت سنجی و بافت شناسی در خور های دورق و زنگی ( شمال غربی خلیج فارس)
    سارا عشیری 777
  8. مطالعه بیوسیستماتیک و بررسی اثرات ضدمیکروبی موکوس زیر خانواده ( Oxudercinae) در خور غنام (شمال غربی خلیج فارس)
    اعظم مکی پور 777
  9. مطالعه بیوسیستماتیک دوزیستان بی دم در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر مورفومتری و کاریولوژی
    سیدمحسن امیری نیکو 776
  10. شناسایی و رده بندی بی مهرگان بسترزی در دریاچه ی سد سیمره در استان ایلام با تاکید بر ماکروبنتوزها
    سمیه احمدی 775
    شناسایی و رده¬بندی ماکروبنتوزهای دریاچه سد سیمره در استان ایلام به مدت یک سال از فروردین ماه 1395 لغایت اسفند ماه 1395 انجام شد. در یک مسافت تقریباً 60 کیلومتری ، 5 ایستگاه مطالعاتی تعیین و به صورت فصلی از موجودات کفزی نمونه برداری به عمل آمد. نمونه برداری از کفزیان به وسیله دستگاه گراب مدل ون ویین با سطح پوشش 625 /0 میکرون در هر ایستگاه انجام شد. نمونه¬های جمع آوری شده توسط اتانول 70 % تثبیت و در آزمایشگاه جداسازی و شمارش گردید . در بررسی فون کفزیان 11 گونه، 25 جنس و 22 خانواده از موجودات کفزی شناسایی شدند که بیشتر شامل لارو حشرات آبزی بوده است و تعداد کل کفزیان شناسایی شده 189عدد بود. حداکثر فراوانی در 5 ایستگاه مربوط به خانواده Chironomidae می¬باشد هم زمان با نمونه¬برداری از فون کفزیان برخی از فاکتورهای فیزیکی شیمیایی نظیر دمای آب، شوری، NO2، NO3، NH3، PO4، CO2، BOD5، DO و PH در ایستگاه¬¬¬ها اندازه¬گیری گردید. نتایج تغییرات معنی¬داری روی BOD5، NO2، NO3 ،PO4، PH و DO نشان داد ( P<0.05) ولی تغییرات در بقیه پارامترها معنی¬دار نبود (P>0.05). نتایج حاصل از شاخص¬های زیستی نشان داد که بیش ترین تنوع در فصل زمستان و بیش ترین غالبیت گونه¬ای در فصل پاییز و بهار مشاهده شده است.
  11. شناسایی و رده بندی سوسمارهای منطقه سنقر و کلیایی (استان کرمانشاه) با تاکید بر کاریولوژی
    بهادر پیش بهار 773

     مطالعه خزندگان و اتخاذ تدابیری برای حفاظت از آنها از اولویت‌های حفظ تنوع زیستی هر کشوری محسوب می‌شود. کشور ایران در جنوب غربی آسیا با مناطق اکولوژیک ویژه و زیستگاه‌های متنوعی که دارد بیش از دویست گونه خزنده را در خود جای داده است که تنوع زیستی و ارزش‌های اکولوژیک آنها ناشناخته است. در این میان استان کرمانشاه به علت قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و زیستگاهی متنوع دارای فون غنی از خزندگان است. هدف از این مطالعه بررسی فونستیک سوسماران منطقه سنقر و کلیایی از طریق آنالیز صفات مورفولوژیک و استفاده از کلید‌های شناسایی معتبر از جمله بلوچ و رستگار پویانی و اندرسون است. در این تحقیق که از اردیبهشت93 تا مرداد 94 انجام شده است تعداد 163 نمونه از 6 ایستگاه مختلف در منطقه سنقر و کلیایی جمع آوری و به آزمایشگاه جانور شناسی منتقل گردید. از نمونه‌های زنده عکس و اسلایدهای محیطی تهیه شده و پس از آن نمونه‌ها در فرمالین 10درصد تثبیت گردیدند. نتایج نشان می‌دهد که ۷ گونه سوسمار متلعق به ۷ جنس و ۴ خانواده در این منطقه زیست می‌ کنند که عبارت اند از:
    Ophisopselegans
    Luadakianupta
    Paradakiacaucasia
    Cyrtopodionscarbum
    Trachylepisaurata
    Trapeluslessonae
    Apathyacappadocia
    در این تحقیق صفات شاخص هر گونه اندازه‌گیری شده همچنین با استفاده از شاخص شانون-وینر ، سیمپسون و تراز زیستی تنوع پراکندگی سوسماران منطقه مورد بررسی قرار گرفت و سپس کاریوتیپ گونه غالب منطقه (Ophisopselegans) با استفاده از پلاکهای متافازی بدستآمد و عدد کروموزومی این گونه 2n=30 مشخص گردید.


  12. شناسایی و رده بندی سوسمارهای منطقه ایذه و باغملک در استان خوزستان با تاکید بر کاریولوژی
    صادق داودی 773

    مطالعه خزندگان و اتخاذ تدابیری برای حفاظت از آنها از اولویت های حفظ تنوع زیستی هر کشوری محسوب می شود.کشور ایران در جنوب غربی آسیا با مناطق اکولوژیک ویژه و زیستگاه های متنوعی که دارد بیش از دویست گونه خزنده را در خود جای داده است که تنوع زیستی و ارزش های اکولوژیک آنها ناشناخته است. در این میان استان خوزستان بعلت قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و زیستگاهی مناسب دارای فون غنی از خزندگان است . هدف از این مطالعه بررسی فونستیک سوسماران منطقه ایذه و باغملک(شمال شرقی خوزستان) از طریق آنالیز صفات مورفولوژیک و استفاده از کلیدهای شناسایی معتبر از جمله بلوچ و رستگار پویانی است. در این تحقیق که از فروردین ماه تا مهر ماه 1393 انجام شد تعداد 105 نمونه سوسمار از 6 ایستگاه مختلف در منطقه ایذه و باغملک جمع آوری و به آزمایشگاه جانورشناسی منتقل گردید. از نمونه های زنده عکس و اسلایدهای محیطی تهیه شد و پس از آن نمونه ها در فرمالین 10 درصد تثبیت گردید. نتایج نشان داد که 10 گونه سوسمار متعلق به 10 جنس و 6 خانواده در این مناطق زیست می نماید که عبارتند از: Laudakia nupta , Trapelus agilis , Eublepharis angramainyu , Mesalina watsonana ,Ophisops elegans , Mabuya aurata septemataeniatay , Varanus griseus , Hemidactylus persicus , Cyrtopodiom scabrum , Asaccus elisae
    در این تحقیق صفات شاخص هر گونه اندازه گیری شد و همچنین با استفاده از شاخص های شانون-وینر ، سیمپسون و ترازی زیستی تنوع و پراکندگی سوسماران منطقه مورد بررسی قرار گرفت و سپس کاریوتیپ گونه غالب منطقه ( اسکینک علفزار جنوبی ) با استفاده از پلاکهای متافازی بدست آمد و عدد کروموزومی این گونه 2n=28 اعلام گردید.
     


  13. شناسایی و رده بندی دوزیستان بی دم منطقه الشتر (استان لرستان) با تاکید بر مورفومتری و کاریولوژی
    اسما حاتمی 773

    دوزیستان ابتدایی¬ترین گروه مهره¬داران خشکی¬زی هستند . مهره¬دارانی خونسرداند . لقاح در اکثر آن¬ها خارجی است و به عنوان شاخص¬های زیستی مطرح می شوند دوزیستان امروزی به 3 راسته تقسیم می¬شوند . دوزیستان شامل 7113 گونه اند که 6274 گونه متعلق به دوزیستان بی¬دم است . هدف از این مطالعه شناسایی و رده بندی دوزیستان بی¬دم منطقه الشتر (استان لرستان) با تاکید بر مورفومتری و کاریولوژی است. شهرستان الشتر در 48 درجه و 15 دقیقه طول شرقی و 31 درجه و 51 دقیقه عرض شمالی قرار دارد . در این مطالعه 3 ایستگاه در 3 نقطه از شهرستان الشتر انتخاب شد . 160 نمونه قورباغه صید شد و به صورت زنده به آزمایشگاه منتقل شدند . شناسایی گونه¬ها بر اساس ویژگی¬های مورفولوژیک و کاریولوژیک نشان داد که قورباغه های صید شده متعلق به گونه P.ridibundus با عدد کروموزومی 2n=26 می¬باشد . مقایسه فراوانی هر دو جنس نر و ماده نشان داد که در تمامی ایستگاه¬ها فراوانی جنس نر از ماده بیشتر بود . مقایسه پارامتر¬های مورفومتریک در 3 ایستگاه نشان داد که بین 4 پارامتر شاخص طول پا ، طول ساق ، اندازه پرده صماخ و وزن تفاوتی وجود ندارد (05/0 P≤ ) . همچنین تاثیر جنسیت در 4 پارامتر مورفومتریک شاخص در هر ایستگاه توسط آزمون T-test بررسی شد . نتایج نشان داد که در ایستگاه¬های آهنگران و چاله تنها بین پارامترهای اندازه پرده صماخ و جنسیت رابطه وجود ندارد و در بقیه پارامتر¬ها رابطه معنی داری وجود دارد . در ایستگاه منصور آباد بین همه پارامتر¬های مورفومتریک و جنسیت تفاوت معنی¬دار وجود دارد . (05/0P ≤) .