صفحه اعضای هیئت علمی - دانشکده علوم
دانشیار
تاریخ بهروزرسانی: 1403/12/13
حسین حمادی
دانشکده علوم / گروه شیمی
رساله های دکتری
-
سنتز و شناسایی نانو کامپوزیت های مغناطیسی کبالت و فوم های مغناطیسی منگنز بر پایه کربن و بررسی کاربرد آنها در کاهش ترکیبات نیترو و نیتریل، واکنش های فوتو کاتالیستی و سنتز ترکیبات هتروسیکل نیتروژن دار
سارا محمدیان 779 -
طراحی، ساخت و شناسایی چارچوبهای فلز-آلی جدید مس و روی بر پایه نانو ذرات مغناطیسی و بررسی کاربرد آنها در سنتز ترکیبات هتروسیکل نیتروژن دار
مهتاب یدالهی 776
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
بررسی عملکرد کامپوزیت های MOF (Cr, Ti, Fe) جدید سنتز شده برای جداسازی مرکاپتان، H2S،CO2 و رطوبت از گازطبیعی در شرایط عملیاتی پالایشگاه گاز پارسیان
سمیه ال خمیسی 782 -
سنتز سبز نانوذرات سلنیوم با استفاده از عصاره گیاه استبرق و تهیه زخم پوش هیدروژلی با الیاف آن
سمانه بروایه 782 -
سنتز و بررسی عملکردی جاذب های (MOF (Cu, Ni, Al جدید برای جداسازی رطوبت از گاز طبیعی (مطالعه موردی پالایشگاه گاز پارسیان)
منیره حقیقت 782 -
طراحی و ساخت جاذب های پایدار و انعطاف پذیر آلی – معدنی آب گریز بر پایه اسفنج های پلی وینیل الکل
علی حیدری زاده 781 -
تهیه آئروژلهای کامپوزیتی سیلیکا نانو ذرات فلزی بر پایه ی پلی وینیل الکل بعنوان جاذب نفت و ید
سحر مالکی اصل 781 -
سنتز فومهای مغناطیسی منگنز و کبالت بر پایه کربن و سنتز نانو کامپوزیتهای فوم های مغناطیسی منگنز و کبالت فریت- دی اکسید تیتانیوم بر پایه کربن و بررسی کاربرد آنتی باکتریال آنها.
یاسمن حسین پور 780 -
بررسی فیتوشیمیایی آرد باگاس نیشکر، تعیین محتوای سلولز، همی سلولز و لیگنین و کاربرد آن در تهیه فوم کربنی بعنوان جاذب ید
پرویز احمدزاده 779 -
سنتزکامپوزیت شبکه ای مغناطیسی کبالت فریت بر پایه ترکیبات پلی فنولیک -ایمیدازول به عنوان کاتالیزور ناهمگن برای واکنش بیجنلی
سنا بریهی 778 -
سنتز وشناسایی نانو ذرات تو خالی متخلخل مغناطیسی مس و منگنز از چارچوب های فلز-آلی و بررسی کاربرد آنها در سنتز مشتقات کومارین
سمیه الیاسی 777 -
سنتز کاتالیزور نانومغناطیسی بر پایه کبالت فریت پوشش دار شده با بتاسیکلو دکسترین / BF3 وکاربرد آن در تهیه آمید های حجیم
زهره زنجانی 775 -
سنتز چارچوب آلی فلزی مس به روش تعویض فلز و کاربرد کاتالیستی آن بر واکنش حلقه زایی [2+3]
بهرنگ سلحشورنیا 775 -
جداسازی و شناسایی آلکالوئیدها و فلاوونوئیدهای گیاه شیرتلخک و بررسی اثرات آن بر کاهش قند خون دیابت
مسعود متینی فر 774 -
سنتز چارچوب فلز آلیUiO-66عامل دار شده با SO3Hبوسیله اصلاح بعد از سنتز و مطالعه فعالیت کاتالیزوری آن در سنتز هتروسیکل های نیتروژنی
مهسا همایی 774در این پروژه چارچوب فلز آلی UiO-66-NH2 از طریق واکنش زیرکونیوم نیترات با 2-آمینوترفتالیک اسید با کنترل عوامل مهمی چون دما، نوع حلال و pH سنتز شد. سپس به روش اصلاح پس از سنتز با استفاده از کلروسولفونیک اسید تحت گاز N2 عامل دار شد و گروه SO3H مستقیما به گروه NH2 موجود در اتصال دهنده این چارچوب فلز آلی (MOF) متصل شد.
ساختمان ترکیبات توسط طیف سنجی مادون قرمز تایید شد. سپس کارایی این MOF عامل¬دار به عنوان کاتالیست ناهمگن برای تولید مشتقات بنزیمیدازول و همچنین آمین دار کردن کاهشی ترکیبات کربونیل مورد آزمایش قرار گرفت.
مزایای استفاده از این کاتالیزور، جداسازی آسان از مخلوط واکنش بوسیله سانتریفیوژ کردن، قابلیت بازیافت و استفاده مجدد از آن برای چندین بار متوالی بدون کاهش در فعالیت کاتالیزوری آن می باشد.
نتایج نشان داد که در حضور این کاتالیزور محصولات با راندمان بالا ودر زمانی کوتاه بدست می آیند.
-
جداسازی و شناسایی ترپنویید های موجود در گیاه بهمن(چمن سوزنی)
فهیمه داودی 774گیاه بهمن(Stipacapensis) از جمله گیاهان جنس Stip است که به خانواده گندمیان تعلق دارد. این گیاه از جمله گیاهان خودرو و مرتعی است که به طور طبیعی در کشور ایران می روید. این گیاه به صورت بومی و محلی جهت درمان مشکلات عصبی و بیماری های معده مورد استفاده قرار می گرفت. با وجود این که گیاه نامبرده یکی از گونه های بسیار فراوان در حوزه خلیج فارس با پراکندگی بالا در استان خوزستان، فارس و استانهای غربی کشور می باشد، اما هیچ گونه بررسی فیتوشیمیایی در این مورد تا کنون صورت نگرفته است. این تحقیق با هدف جداسازی، خالص سازی و تعیین ساختمان ترکیبات موجود در عصاره ی گیاه بهمن انجام گرفت. گیاه بهمن از رویشگاه طبیعی خود واقع در استان خوزستان، شهرستان مسجدسلیمان، جمع آوری شد. تست های فیتوشیمیایی، جهت شناسایی اولیه ی انواع مواد موثره ی گیاهی انجام شد. حضور ترپنوئیدها به وسیله ی تست های شناسایی تایید شد. پس از عصاره گیری و استخراج، عصاره ی تهیه شده به وسیله ی ستون کروماتوگرافی جداسازی گردید. جهت خالص سازی و شناسایی بیشتر جزء ها، از روش های LC-MS و GC- MS استفاده گردید. بررسی و تفسیر طیف های جرمی به وسیله ی نرم افزار NIST صورت گرفت. خواص بیولوژیکی ترکیبات از طریق پایگاه های اطلاعاتی بررسی گردید و خواص آنتی اکسیدانی عصاره و جژء های جداسازی شده سنجیده شد. بر پایه ی بررسی های طیفی ، چندین ترکیب ترپنوئیدی از گیاه بهمن جداسازی و شناسایی شد. این تحقیق، اولین تحقیق صورت گرفته جهت بررسی ترکیبات این گیاه بوده است. ترکیبات ترپنی یافت شده در گیاه شامل استروئید ها، کاردیاک گلیکوزیدها، کاروتنوئیدها و پرنیل کینون (پرنول لیپیدها) می باشند.
-
آمیندار کردن کاهشی آلدهیدها، کتونها در حضور آمینهای نوع اول و دوم توسط معرف کاهنده سدیم بورهیدرید در حضور کاتالیزور سیلیکا بورسولفونیک اسید
سمیرا جوادی 774آمیندار کردن کاهشی ترکیبات کربونیل یکی از مسیرهای سنتزی مفید برای تهیه آمین و مشتقات آن است که به عنوان پیشسازهای مهم در سنتز ترکیبات فعال بیولوژیکی مانند داروسازی و مواد شیمیایی کاربرد دارند..
امروزه استفاده از کاتالیزورهای اسیدی جامد راههای سنتزی جدیدی را برای واکنش آمیندار کردن کاهشی ترکیبات کربونیل بوجود آورده است.
در این پروژه از کاتالیزور سیلیکا بورسولفونیک اسید به عنوان یک کاتالیزور ناهمگن دوستدار محیط زیست و دارای قابلیت بازیافت مجدد استفاده شده است. واکنش آمیندار کردن کاهشی ترکیبات کربونیل در حضور این کاتالیزور برای سنتز آمینهای نوع دوم وسوم به روش تک ظرف شرح داده شده است.
نتایج نشان داد که در حضور کاتالیزور سیلیکا بورسولفونیک اسید محصولات با راندمان خوب و زمانهای پایین بدست آمدند.
از مزیتهای این روش میتوان به شرایط ملایم و زمان کوتاه واکنش، انجام واکنش تحت شرایط حلال و بدون حلال اشاره کرد.
-
مطالعه تئوری مکانیسم واکنش های چند جزیی سنتز ایمینوتیوپیران و آروماتیسیته حلقه های کربازول
لاله نژاد - ژیلا 773در این پروژه با استفاده از اپتیمایز ساختارهای ترکیبات موجود در واکنش چند جزئی سنتز ایمینو پیرانها
تلاش گردید تا بهترین مکانیسم پیشنهادی مشخص شود.
با استفاده از سطح محاسباتی b3lyp/6311++G(d,p) به عنوان مجموعه پایه مناسب، پارامترهای آنالیز بار
هیرشفلد، مولیکن و NBO محاسبه گردید. در نتیجه تعدادی از خواص الکترونی، ساختاری و اپتیکی محصول
اصلی به دست آمد.
در دومین کار با استفاده از مطالعه تئوری آروماتیسیته مشتقات کربازول برای یافتن اثر نیتروژن بر روی
حلقه کربازول میانی و حلقههای کناری بررسی گردیدند. نتیجه به گونهای شد که بهترین مکان برای
قرارگیری اتم نیتروژن در حلقههای مجاور پیرول، برای داشتن بیشترین آروماتیسیته در حلقه پیرول مشخص
شد. تمام ساختارها با حالتهای گوناگون رزونانسی مورد تایید قرار گرفتند. شاخصهایی که مورد بررسی قرار
گرفت شامل HOMA, FLU, BIRD و NICS بودند.
-
محافظت گروه آمینی، الکلی و تیولی با استفاده از بوک و فرمیک اسید در حضور کاتالیزور سیلیکا بور سولفونیک اسید
غلامی-مریم 772مشکل ناسازگاری گروههای عاملی در سنتز ترکیبات پیچیدۀ آلی، از زمان تحقیقات اولیه امیل فیشر بر روی کربوهیدراتها تاکنون باقی مانده است. یکی از مهمترین نتایج تحقیقات فیشر این بود، که میتوان در سنتز ترکیبات چندعاملی، با الحاق یک گروه محافظتکنندۀ مناسب، یک گروه عاملی فعال را بهطور موقت غیرفعال کرد. این مسئله بهخصوص در سنتز مولکولهای آلی پیچیده، همچون پپتیدها، الیگونوکلئوتیدها و کربوهیدراتها بسیار کاربردی و مهم است.
با توجه به اهمیت محافظت گروههای عاملی در سنتز ترکیبات پیچیده، در این پروژه، به بررسی محافظت آمینها، الکلها و تیولها در حضور کاتالیزگر سیلیکای، تصحیحشده با بور سولفونیک اسید پرداخته شد، به همین منظور از دو واکنشگر، دی-ترت-بوتیل دیکربنات و فرمیک اسید جهت محافظت این گروههای عاملی استفاده گردید.
نتایج بهدست آمده در هر دو واکنش، نشاندهندۀ کارایی بالای این کاتالیزگر اسیدی، در جهت محافظت آمینها و الکلها، بهویژه آمینها میباشد، زیرا قدرت نوکلئوفیلی آمینها بیشتر از الکلها و تیولها است. علاوه بر این، نتایج بهدست آمده، انتخابپذیری بالای روش را نشان میدهد.
از ویژگیهای این روش، میتوان به سادگی، شرایط ملایم واکنش، انجام واکنش بدون حضور حلال و بازده بالای آن اشاره کرد.
-
سنتزترشری بوتیل آمیدها و N- هیدروکسی α - آمینو فسفونات ها با استفاده از کاتالیزور نانو مغناطیسی
میثم نوروزی 771