احسان شاکرزاده

استاد

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/12/13

احسان شاکرزاده

دانشکده علوم / گروه شیمی

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. معرفی نانو کلاسترهای خالص و کپسوله شده B36N36 به عنوان حسگرهای شیمیایی بالقوه کارآمد برای گازهای سمّی فرمالدهید (H2CO) و فسژن (Cl2CO)
    سیده فریده موسوی منش 781
  2. بررسی سنتیکی، مشخصه یابی و بهسازی سربارە فولاد خوزستان بعنوان کاتالیزور در تولید بیودیزل از پسماند روغن خوراکی
    علی بوعذار 781
  3. مطالعه یDFT برهمکنش فلزات Li، Na، K و Mg در حالت های خنثی و کاتیونی با فولرن متخلخل C24N24 و مقایسه عملکرد آن بعنوان آند در باتری های قابل شارژ یون-فلز
    لادن عزیزی نیا 779
  4. پیش بینی ساختاری کلاسترهای خنثی و باردار Li2B10 ،LiB10و Li3B10
    حسن میرزاوند 777
  5. مطالعه محاسباتی به دام افتادن گازهای نجیب درون فولرن متخلخل C24N24
    مائده آزمند 777
  6. بررسی محاسباتی خواص ساختاری، الکترونی و نوری نانوساختارهای TM@B36(TM=Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni)
    ماریه کرباسیون 777
  7. مطالعه ی محاسباتی خواص الکترو-نوری کلاسترهای M@BxNy (x+y=28, M=Li, Na, K)
    زهرا مشاک شاباوی 777
  8. بررسی نظری برهم کنش آلاینده های NOX با نانو کلاستر بورسفرن B40
    زینب منیعی 775

    چکیده:
    کاربرد بالقوه نانوکلاستر B40و نانوکلاستر B40کپسوله شده با اتم لیتیم ( (Li@B40به عنوان حسگرهای شیمیایی برای تشخیص آلاینده¬های NOX با استفاده از محاسبات DFT مورد بررسی قرار گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که مولکول های NO2 و NO بطور قابل توجهی روی سطح هر دو نانوکلاستر B40و Li@B40 جذب شیمیایی می شود. هرچند انرژی جذب NO2 روی نانوکلاستر B40بیشتر از مولکول NO است. همچنین خواص الکترونی B40و Li@B40 پس از جذب آلاینده¬های NO2 و NO به طور چشم گیری تغییر می کند. اگرچه شکاف انرژی نانوکلاستر B40 پس از جذب NO2 و NO به طور قابل توجهی کاهش می یابد، اما شکاف انرژی مربوط به Li@B40 به طور قابل توجهی پس از جذب این آلاینده ها افزایش می یابد. بنابراین با توجه به جذب قابل توجه و تولید سیگنال های الکترونیکی، نانوکلاستر های B40وLi@B40 به¬عنوان حسگرهای شیمیایی برای آلاینده¬ NO2 و NO معرفی می¬شوند.
     


  9. مطالعه محاسباتی رفتار جذبی آلاینده های با گروه کربونیل بر روی نانو ورقه کاسه- شکل B36
    زینب محسن پور 775
  10. مطالعه ی محاسباتی تاثیر لیتیم دار کردن سومانن های خالص و هترو جانشین شده، کورآنولن و کوادرآنولن بر روی خواص الکترو-اپتیکی آنها
    فاطمه کاظمی مقدم 775

     ویژگی¬های الکترونوری سومانن¬های عاملدار شده با گروه¬های BH، NH، O و S از نظر تئوری مطالعه شده است. تاثیر جایگزینی گروه¬های CH_2 سومانن با گروه¬های هترو با استفاده از محاسبات DFT مطالعه شده است. پس از آن تاثیر لیتیم¬دار کردن برای نشان دادن اثر این تغییرات بر خواص الکترونوری آنها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ویژگی¬های الکترونوری ساختارهای کاسه شکل کورآنولن (C_20 H_10) و کوادرآنولن (C_16 H_8) لیتیم¬دار از طریق محاسبات DFT محاسبه شده است. نتایج بدست آمده نشان می¬دهد که لیتیم¬دار کردن سومانن¬های هتروجانشین شده وترکیبات کاسه شکل کورآنولن (C_20 H_10) و کوادرآنولن (C_16 H_8) یک رویکرد کارآمد برای افزایش پاسخ نوری غیر خطی و کاهش شکاف انرژی بالاترین اوربیتال مولکولی اشغال شده (HOMO) و پایین¬ترین اوربیتال مولکولی اشغال نشده (LUMO) است. نتایج کنونی برای مطالعات نظری و تجربی بیشتر در خصوص خواص نوری غیر خطی (NLO) ترکیبات کاسه شکل لیتیم¬دار مفید است.


  11. مطالعه محاسباتی بر روی خواص الکترونی و نوری غیر خطی هترونانو کلاسترهای کربنی-بور-نیتریدی
    کوثر حسینی 774

    چکیده:
    در این مطالعه مدل¬های هم الکترونی مختلف از هترونانوکلاسترها¬ی C2n(BN)12-n (n=1-11) با استفاده از محاسبات DFT به طور سیستماتیک مطالعه گردیدند، تا خواص الکترو-اپتیکی آنها بررسی گردد. این ساختارها از جایگزین کردن پیوندهای BN نانوکلاستر B12N12 با تکه¬های C-C ایجاد شدند. همه¬ی 54 ساختار ممکن بهینه سازی شدند و پایدارترین آنها مشخص گردید. کپسوله شدن فلزات قلیایی (Li, Na, K) درون هترونانوکلاسترهای پایدار مطالعه شده و نتایج بدست آمده نشان می¬دهد که کپسوله شدن اتم پتاسیم درون این کلاسترها می¬تواند یک روش موثر در بهبود خواص الکترو-اپتیکی آنها که شامل شکاف HOMO-LUMO و اولین فراقطبش پذیری ایستا است، -باشد. بنابراین ایجاد الکترون اضافی نفوذی به همراه π – الکترون به عنوان راهکارهای کارآمدی برای بهبود خواص الکترو-اپتیکی پیشنهاد گردید. نتایج بدست آمده می¬تواند افق جدیدی در توسعه¬ی نانو مواد جدید بر پایه¬ی ساختارهای هیبریدی کربن-بور-نیتریدی ایجاد نماید.
     


  12. مطالعه تئوری برهم کنش میان فسژن (Cl2CO) با نانوکلاسترهای خالص و دوپه شده بورنیتریدی
    ابتسام خدایار 773

    جذب مولکول فسژن بر روی نانوکلاسترهای  B12N12وB16N16خالص وهمچنین دوپه شده با اتم¬های Alو Gaبا استفاده از محاسبات نظریه تابعیت چگالی (DFT) بررسی شده است. برخلاف نانوکلاسترهای خالص، نانوکلاسترهای دوپه شده با اتم¬های Alو Gaبه دلیل پاسخ الکترونی قابل توجه،برهم¬کنش قوی¬تری با مولکول فسژن دارند. شکاف انرژی اوربیتال¬های HOMO-LUMOبا جذب مولکول فسژن بر روی نانوکلاسترهای دوپه شده با Alبه اندازه 50% کاهش داشته است. به دلیل اینکه جذب فسژن بر روی نانوکلاستر خالص یک فرآیند جذب فیزیکی می¬باشد، نیروی پراکندگی نقش موثری در این برهم¬کنش دارد و این نیروها نیز باید در نظر گرفته شوند. نتایج نشان می¬دهد که جذب بر روی هر دو نانوکلاسترها تقریباً یکسان می¬باشند،بنابراین فرآیند جذب مستقل از اندازه نانوکلاسترها می¬باشند. نتایج بدست آمده از نانوکلاسترهای دوپه شده با اتم¬های Alو Gaنشان می¬دهند که از این نانوکلاسترها می¬توانندبه عنوان حسگرهای شیمیایی مناسبی برای آشکارسازی مولکول فسژن بکار روند.